Follow by Email

pondělí 6. dubna 2015

Sladké papírky s cukrem a moukou

Už jste někdy v ruce drželi sladký papírek? Co to je?
Záhada sweet papers má dvě řešení: jedním překladem jsou papírky / obaly od bonbónu (sweet wrappings, candy wrappers - AmE) (Could you pick up those sweet papers? Mohl bys seberat ty papírky od bonbónů?) a druhým překladem jsou papírová přáníčka, ozdobné pozvánky, dárkový balicí papír, taštičky, dárkové balení ... prostě sweet papers :-).

Mluvíme-li o sladkém, nelze si nevzpomenout na cukr. Každá kuchařka ví, že cukrů je hromada druhů. Povíme si jen o několika hlavních druzích:
  • krystalový cukr / cukr krystal: crystal sugar
  • práškový cukr / cukr moučka / cukerná moučka / pudr na polevu: sugar powder / powdered sugar / icing sugar (icing = poleva) or confectioners' sugar (= cukrářský cukr)
  • kostkový cukr: lump sugar
Od cukru je při pečení jen krůček k mouce:
  • obyčejná mouka (mezi naší hladkou a polohrubou): plain flour (mouka na všechno použití - nejbližší naší polohrubé: all-purpose flour v AmE)
  • hladká mouka: Bohemian flour / smooth flour / fine flour
  • hrubá mouka: coarse-grained flour
  • celozrnná mouka: wholemeal / whole-wheat flour
Pár dalších detailů k mouce najdete zde

From http://www.freepik.com/free-vector/mothers-day-card-with-sweets_771725.htm

1 komentář:

Děkuji za komentář. Thank you for your comment.